Pagina's

vrijdag 27 maart 2009

Gratis e-books. Eenmalig zonder inschrijving

Eenmalig zonder inschrijving verkrijgbaar:

34 tips voor emotionele gezondheid: www.zondergekheid.nl/34 tips

Gelukkig en vrij zonder stress www.zondergekheid.nl/stress1.pdf

Hetzelfde, maar dan in het Engels: www.no-fooling.com/stress1.pdf

Ook in het Engels, over Frustratie, verschijnt binnenkort ook in het Nederlands
www.no-fooling.com/frustration1.pdf

Veel belangstelling is er altijd voor ONTGIFTEN en ELEKTRODETOX. Dit boekje wordt op het moment herzien en ik heb er even geen link voor. Maar stuur me een mailtje. Dan mail ik het bestand.

Ook voor SURINAMEREIS heb ik even geen link. komt binnenkort.(vóór 1 april 2009)

Zonder GEKheid. Laatste reacties

Ik heb (weer)een paar lieve en motiverende reacties op mijn e-book ZonderGEKheid ontvangen:

Hoi Annelies,
Je e-book zonder gekheid.. is als een bom bij mij ingeslagen..Jouw verhaal was zo confronterend omdat ik in een hele hoop situaties, momenten, dit zelfde ervaar..Alarmbellen zijn afgegaan en ook al ben ik hier al heel lang mee bezig..pas na het lezen van je boek wist ik..er moet nu iets veranderen. Dat is helaas niet te doen met een knop omzetten, en ben ik hier dus dagelijks mee bezig. Maar voor mij het allerbelangrijkste is dat ik er nu mee bezig ben. Veel mensen om mij heen, daar heb ik zelf geen weet van, vinden dat ik rustiger ben geworden.

Advies 3 is gewoon bij me! Dat geeft een gevoel van, er wordt over me gewaakt, een soort geborgenheid.
Advies 6 gebruik ik dagelijks en idd ik accepteer.
Advies 32 is de meest simpele oplossing, alleen nu gebruik ik het en dat werkt in de praktijk dus echt.
Advies 33 was en is nog steeds moeilijk maar laat ik dagelijks terugkomen en het gaat er steeds meer inzitten in mn gevoel en mn hart
Advies 42 liet mij inzien dat ik dus idd uit de slachtofferrol moet stappen en ook al lukt dat niet helemaal..t zit er aan te komen.. Maar er voor openstaan..is de allerbelangrijkste stap voor mij geweest want ander had ik nooit kunnen opzuigen aan wat je me aan informatie hebt gegeven en dat is tot stand gekomen met je e-book! Daardoor kan ik mezelf dagelijks spiegelen.
Ik dank je nogmaals,

Liefs Pie

Hallo Annelies,

wat leuk om te horen dat je een nieuw ebook hebt geschreven. Ik vond je ebook zonder Gekheid inspirerend en vaak pijnlijk herkenbaar. Ik heb er veel aan gehad. Het is fijn te weten dat je niet de enige bent die tegen dit soort dingen aanloopt. Het maak dat ik me erg gesteund voel in mijn proces en doorga met oefenen, proberen te relaxen en positief te zijn tegen mezelf. Dankjewel en succes!

Vriendelijke groet Wil

ZonderGEKheid
6 Soorten Stress

Fotootjes e-books


Ik ben trots op de e-books die ik geschreven heb. Er zitten natuurlijk ook geleide meditaties bij!
ZonderGEKheid



6 Soorten Stress

zondag 15 maart 2009

Lammetjes


Het eerste lammetje is al lang geleden geboren. En voor mijn neef, die schaapherder is (www.schapenheld.nl)is de lente begonnen bij de geboorte van het eerste lammetje. Ik heb een weekje op de "boerderij" van mijn broer gepastom honden uit te laten, kippen te voerenen dergelijke. Toen ben ik ook in de schuur bij de schapen geweest. En ik heb een paar lammetjes geboren zien worden.

Als het lammetje net geboren is, ligt het op de grond en moeder schaap begint te likken. Het lammetje wil al vrijwel meteen opstaan. Het lukt al snel, maar de eerste paar pogingen zijn hilarisch. Ik heb een half uur staan kijken tot het lammetje voor het eerst ging drinken. De moeder vond het beestje zo prachtig, dat ze niet op kon houden met te likken. Het lammetje zelf zocht naar tepeltjes om te drinken, maar de moeder had dat nog niet door en duwde hem weg om hem te likken. Het duurde wel 20 minuten, voor dat hij eindelijk de zo belangrijke biest binnen had. Mijn zoon heeft er een stukje van gefilmd. Ik zal later proberen of ik het hier kan plaatsen.

De schapenheld was vroeger al schaapherder. Hij vond een kleine kudde wel leuk. Maar wil het zakelijk lukken, moet ook hij steeds groter worden. Hij neemt nu zijn laptop mee naar de schuur en ieder nieuw geboren lammetje komt in het systeem.

Maar het gewone grazen op de hei gaat gewoon door met de kudde. En ook bijvoorbeeld op de bermen, om het gras langs de wegkant kort te houden. Het geld wordt voornamelijk verdiend met begrazingsprojecten. Binnenkort heeft hij er een nieuw project bij. Een stuk bos weer terugtoveren naar heidelandschap. Heide ontstaat namelijk niet zonder schapen.

Het leuke is overigens dat hij ook met geïnteresseerden gaat wandelen of zelfs als kinderfeestje. zie www.schapenheld.nl

zaterdag 14 maart 2009

Wandelen met de NS


Een uitstekende manier om weer bij je zelf te komen en te ontstressen is een lange wandeling maken. Ik geef altijd het advies om iedere dat 30 minuten naar buiten te gaan voor een wandeling, wat ook heel goed is natuurlijk. Maar de lange wandelingen, meer dan twee uur zijn iets anders. Het is de bedoeling dat je in je eentje gaat. als je tenminste echt bij jezelf wilt komen en goed bij je gevoel wilt komen. Ik heb ontdekt dat het voor mij zelfs beter werkt, maar ook iets anders dan meditatie.

- Ontstressen. als je twee uur wandelt heb je al genoeg gemalen en komt eindelijk je hoofd een beetje tot stilstand en ga je pas echt voelen.
- Voelen, na twee uur wandelen, ga je je weer voelen zoals je je vroeger voelde, je gaat je weer herinneren wie je bent.
- Verbondenheid, na twee uur wandelen voel je sterk de verbondenheid met de natuur.
- Creativiteit, na twee uur wandelen krijg je nieuwe ideeën, zoals je dat met mediteren ook krijgt.

Als je in de stad woont zoals ik, zijn NS-wandeltochten handig om te beginnen. Alleen, als je in je eentje bent hoor je toch vaak het verkeer op verderop gelegen snelwegen. Ik heb de tocht in Driebergen-Zeist gelopen, het is een fantastisch mooie tocht. (Met veel prachtige boomstronken onderweg, eentje meegenomen)Maar het was niet zo stil als ik wel gewild had.

Ik heb ook de tocht in Delft gelopen, die heel anders was, met weilanden en mooie boerderijtjes en een aangelegd moeras. Ik verwachte zo tussen de steden niet echt de stilte, en die was er ook niet. Op één klein stukje was er wel de stilte. dat was juist toen ik de bebouwde kom van Pijnacker binnenliep. De huizen blokkeerden de voetbal supporters en ineens was ik in een klein straatje met oude bomen. De onrust gleed van me af en er was verbondenheid met de bomen. Op dat kleine stukje werd ik even héél gelukkig.

Ik ben gewend om aan het strand te wandelen. Ik houd daarvan en er is geen stilte, maar het geluid van de branding overheerst alles en dat is oké. de bossen en weilanden zijn een aangename afwisseling. De NS maakt het makkelijk (zie eropuit.nl)
De volgende keer wil ik verder weg van de randstad en snelwegen. Heeft iemand nog een suggestie?

Nieuw ebook over stress

Niet alle raadgevingen wat betreft stress zijn van toepassing op jouw specifieke situatie. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt in verschillende soorten stress bij verschillende situaties. Omdat het van belang is dat je de tips kunt gebruiken die passen in jouw situatie heb ik er een e-book van gemaakt. Dit is de inleiding van het boek: 6 soorten stress (en hoe je er weer van af komt)

6 Soorten Stress
In het boek geef ik oplossingen voor stress. Het boek is verdeeld in 6 hoofdstukken. Je kunt de inleiding lezen en beslissen welk hoofdstuk het beste bij jouw situatie past. Je kunt dan naar het desbetreffende hoofdstuk gaan. Je leest de voorbeelden en dan ga je naar het zeven-dagen-plan of het stap-voor-stap-plan en je volgt de instructies. Ik kan je garanderen dat je leven veel makkelijker zal worden als je eenmaal de juiste actie onderneemt.

1. Stress door onzekerheid.
Het is makkelijk te begrijpen dat mensen snel stress voelen als ze niet veel zelfvertrouwen hebben. Het maakt niet echt uit om wat voor situatie het precies gaat. Als iemand denkt dat hij zijn taak, zijn examen of wat dan ook niet aan kan, zal er negatieve stress ontstaan. De meeste mensen kunnen wat extra zelfvertrouwen goed gebruiken. Ik raad dan ook iedereen aan om dit hoofdstuk te lezen en de oefeningen te doen. Het zal in veel gevallen de stress doen verminderen.

2. Stress door gebrek aan tijd.
De meeste mensen die last hebben van stress, zeggen dat ze niet genoeg tijd hebben. Het kan zo zijn dat je werkelijk niet genoeg tijd hebt Je werkt te hard en je hebt timemanagement nodig. Je zult ontdekken dat je genoeg tijd kunt hebben als je maar op de juiste manier met die tijd omspringt. En dat je dan ook nog genoeg tijd hebt voor ontspanning.

3. Stress door chaos in je leven.
Er is nog een andere mogelijkheid als je teveel te doen hebt. Maar in dit geval raak je al gestrest als je alleen al denkt aan wat je nog moet doen. Je leven en je werk zijn een chaos. Je plant je tijd wel, maar van het plannen raak je nog meer gestrest. Ook hier is een oplossing voor!

4. Traumatische stress.
Traumatische stress is een beetje anders dan de andere soorten stress. Het ontstaat als iemand één of meer trauma’s doormaakt in zijn leven. Er zijn bepaalde gebeurtenissen in een mensenleven die erg veel stress veroorzaken. Bijvoorbeeld de dood van een familielid of partner, scheiding, ontslag. Het leven wordt dan erg zwaar. Zelfs voor de kleinste taken is men gestrest. Meestal zul je professionele hulp nodig hebben. Voor niet al te ernstige gevallen heb ik adviezen.


5. Plotseling last van stress
Je leven is onder controle: alles gaat van een leien dakje. Je bent tamelijk zelfverzekerd. Je hebt geen grote uitdagingen of trauma’s. En dan moet je plotseling een verhaal vertellen voor een groep mensen. En je staat te trillen en kunt niet uit je woorden komen. Je zult moeten leren “to go with the flow”: meegaan met de stroom van het leven.

6. Chronische stress
Er is sprake van chronische stress als je leven bepaald wordt door de stress en je niet meer in staat bent om er iets aan te doen. Mensen met chronische stress kunnen zelfs in paniek raken als ze in een volle supermarkt staan. Of als ze op de snelweg rijden. Dit is ernstig. Je hebt een programma nodig om weer een normaal leven te kunnen gaan leiden. Als je al onder behandeling bij een dokter, psycholoog of therapeut bent, dan heb ik wat extra adviezen.

Klik HIER voor meer informatie