Pagina's

maandag 25 augustus 2008

Ontgiften in 36 uur

Als je een gratis voorproefje wilt van de 10 methodes om te ontgiften van Petra Zwemmer (zie vorige artikel), dan kun je naar dezelfde website gaan en helemaal beneden op de link met voorproefje klikken.

zie: www.detoxprogramma.nl

Ongiften. Heel goed boek door Petra Zwemmer


Er bestaat een uitstekend boek over ontgiften Gezond en Vitaal met Reinigingskuren van massagetherapeute Petra Zwemmer. het bevat 10 methodes om te ontgiften.

Voor wie meer wil weten over ontgiften is dit boek (ebook)een must. Er staan 10 manieren in om te ontgiften. Dus je kunt kiezen wat voor jou de beste manier is.
Ik heb eerder het boek Detox van Roy Martina gelezen -een uitgebreid boek over ontgiften- maar ik vind dit ebook beter bruikbaar in de praktijk.

Petra Zwemmer behandelt in haar boek eerst de soorten gif. Daarna behandelt ze de vraag voor wie het goed is te ontgiften en voor wie het niet goed is om te ontgiften. Er staat een kort stukje theorie in over de rol van de lever. En dan verder de verschillende manieren om te ontgiften.

Er is bijvoorbeeld een hoofdstuk over een dag per week ontgiften, over sapvasten en darmspoelingen. Ook gembercompressen worden behandeld en ontgiftingsmassage. Natuurlijk zijn er ook hoofdstukken over eetgewoontes en slapen.

Het boek bevat 70 pagina's. Daardoor is het een heel handzaam en vooral in de praktijk heel goed bruikbaar ebook. Het is makkelijk om te kiezen welke methode voor jou de beste is. Daarna staat er precies uitgelegd hoe je te werk kunt gaan.

In de bijlagen vind je:
1. 36 uur vasten
2. Eendaagse leverreiniging
3. Sapvasten

Voor meer informatie zie: www.detoxprogramma.nl

Gefrustreerd?

Frustratie
Soms raken we in een bepaalde situatie gefrustreerd.
Heel grof onderscheid ik twee soorten frustratie.

Situatie 1
Vaak komt het voor dat iemand op zijn werk gefrustreerd raakt.. Je weet op je werk wat de doelen zijn en je doet je best. Maar het lijkt of er steeds iemand juist iets anders wil, zodat jij niet gewoon je werk kunt doen. Het kan een collega of een leidinggevende zijn.

Je komt erachter dat jij degene bent die zich steeds weer aanpast. Maar langzamerhand raak je hier gefrustreerd van. Het is dan zaak om goed naar de ander te communiceren. Het wil niet per se zeggen dat door te communiceren de zaak meteen opgelost is. (Het zou overigens wel kúunnen dat door te commuiceren ook de hele zaak is opgelost.) In ieder geval heb je grote kans dat communiceren een eenvoudige oplossing van je frustratie is.

Hier zijn drie manieren om je frustratie op te lossen:, doordat je makkelijker gaat communiceren.

1. Focus.
Laat niet telkens de nieuwe ideeën en plannen van anderen voorgaan. Blijf gefocussed op je doel en de uitgestippelde weg. Laat je niet telkens door de ander in de war brengen. Een oefening om te focussen is: Leg je rechterhand op je hart (of op je hartchakra, in het midden van je borst) En zeg tegen je zelf: focus—(je voornaam) focus. Doe dat drie keer achter elkaar, een paar keer per dag.

2. Open je keelchakra.

Je keelchakra staat voor communiceren. Zit recthtop, ontspan je en stel je keelschakra (kuiltje in je keel) voor als een stralende ster. Plaats dan je handen op je hart en zeg het volgende, luid en duidelijk:

"Ik geef opdracht aan mijn diepste innerlijk om nu alle karma, pijn, verwondingen emoties en celgeheugen voor altijd en volledig te helen, zowel in het verleden, heden als in de toekomst, zodat ik gemakkelijk creatieve expressie kan geven aan wat er in mijn leeft. Ik geef vrijelijk met liefde en passie expressie aan mijn emoties en gevoelens. Dit proces ervaar ik met gemak en passie en ik geniet van dit proces. Nu en altijd . En zo is het, zo is het, zo is het. "

Adem diep en en uit

3. Stimuleer het frustratie-acupunctuurpunt.
Aan de buitenkant van beide ogen zit een acupunctuurpunt wat met frustratie te maken heeft. De puntjes zitten een paar millimeter naast het bot. (Zie plaatje.) Tik op deze puntjes met beide wijsvingers en zeg tegelijkertijd:



"Ik accepteer mezelf en ik hou van mezelf met mijn frustratie vanaf de allereerste keer dat ik deze frustratie heb ervaren en niet heb verwerkt. Ik laat deze frustratie nu helemaal en volledig los en vervang de frustratie door vrijheid van expressie."

Adem diep in en adem met een diepe zucht uit, waarbij je je voorstelt dat je de frustratie loslaat en wegblaast.

Situatie 2
Soms zit je echter in een situatie waar je voor gekozen hebt. Bijvoorbeeld: je hebt je dementerende vader of moeder in huis genomen, maar je raakt er van tijd tot tijd erg gefrustreerd van. Of je gaat dagelijks op bezoek bij je zieke partner of vriend/in in het ziekenhuis.

Dan is het zaak om je door deze situatie, waarvoor je zelf gekozen hebt niet gefrustreerd te raken.
Later meer

donderdag 21 augustus 2008

Angst

Eigenlijk zouden we allemaal willen zeggen: ik ben nooit bang. Maar bijna allemaal kennen we angst. Angst is een primaire emotie. En het is maar goed ook dat we angst kunnen ervaren. Want het is voor een mens niet slim om niet bang te zijn als je bijvoorbeeld een uit de kluiten gewassen beer aan zou zien komen en je kent geen angst- en vluchtreactie.

We komen geen beer of ander levensgevaarlijk groot dier in ons dagelijks leven tegen. Betekent dat dat we dan ook nooit bang hoeven te zijn?

Het is niet zo dat er geen gevaarlijke situaties meer bestaan waarin de angst niet functioneel is. Jammer genoeg bestaan er bijvoorbeeld ook gevaarlijke mensen. Als de angst functioneel is is het dus ook prima om bang te zijn. Misschien streef je ernaar om in een levensbedreigende stituatie dapper te zijn. Maar waarom? Het lijkt mij het verstandigst om je hachie te redden.



Mensen zijn om de een of andere reden bang in situaties waarin de angst niet functioneel is. Eigenlijk slaat het nergens op om bang te zijn als je voor een publiek moet spreken of als je een examen moet doen of als je een vliegreis gaat maken. Dit zijn geen bedreigende situaties. Het heeft geen zin om bang te zijn.



Het is zaak om van dit soort angsten af te komen. Er komt niets positiefs uit voort. Deze angst kan je zelfs verlammen.



Hoe pak je dit soort onlogische angst aan?



Je kunt dat in drie stappen doen:



1.Denk na en voel: Is het belangrijk voor jezelf dat je deze actie, waar je bang voor bent, gaat ondernemen? Of zit je in een situatie waarin je iets gaat doen waarvan je diep in jezelf weet dat je het niet zou moeten doen? Het is zaak om dit goed uit elkaar te houden. Het is makkelijk om iets uit angst af te zeggen en jezelf wijs te maken: dat is toch niet mijn ding! Geef hier je aandacht en tijd aan. Denk erover na, mediteer zodat je weet wat het is dat je wilt. Als je weet dat je bijvoorbeeld echt docent wil worden dan zul je voor die klas moeten. Als je op een verre vakantie wilt zul je in dat vliegtuig moeten stappen. Of je nou bang bent of niet.



2. Nu is stap twee een heel eenvoudige stap:
Later meer

zondag 17 augustus 2008

Geleide Meditatie

In het ebook ZonderGEKheid geef ik adviezen aan mensen wat betreft vooral emotionele problemen. Ook ontwikkel ik geleide meditaties. Ik ben daar toe gekomen, omdat ik een aantal jaren geleden zelf nogal in de knoei zat. Ik was docente. Ik kwam overspannen van school en heb een jaar lang gezocht naar genezing. Ik ben van psycholoog via psychiater in het alternatieve circuit terechtgekomen. Ik mijn boek zonder gekheid beschrijf ik dat proces. En ik beschrijf de alternatieve methodes die me goed gedaan hebben.

Waar ik in die tijd heel veel aan gehad heb, zijn geleide meditaties. Ik heb er nogal veel van uitgeprobeerd. De eerst waren niet echt een succes. Bij een geleide meditatie moet de stem die de meditatie doe je echt bevallen.

De eerste geleide meditatie die ik echt heel mooi vond was de genezende waterval van Dick de Ruiter.Ik dommelde wel steeds een beetje weg. Zodat ik niet alles kon horen. Later heb ik veel geleide meditaties van Roy Martina beluisterd.

Het was zeker mijn manier om de dag door te komen. Ik was heel gestrest, die tijd. Ik zette twee keer per dag en soms drie keer een meditatie aan. De stem van Roy Martina werkte zo goed op mij, ik viel altijd meteen in slaap, De meeste van zijn meditatie heb ik nauwelijks gehoord, maar misschien werken ze toch in op het onbewuste. Dat werd in ieder geval verteld. Eindelijk had ik geen last meer van slapeloze nachten.

Ik heb niet veel pretenties met de geleide meditaties die ik zelf geproduceerd heb. Het is vooral voor een beetje rust is deze hectische tijden.

Als je gratis een geleide meditatie wilt uitproberen en overige informatie wilt ontvangen geef dan je voornaam en mailadres op. Natuurlijk geef ik je emailadres nooit aan anderen door:

Boosheid

Ben je vaak boos? Val je wel uit tegen je vrienden, je kinderen, je partner? Of misschien nog erger: slik je je je boosheid in? Aan boosheid of zelfs woede en razernij kun je wat doen. Het is vaak zo dat als iemand een uitbarsting van woede heeft, de omgeving dan verbijsterd achterblijft. De persoon zelf is redelijk snel van zijn boosheid af. Bij kinderen is dit vaak te zien. Eigenlijk is dit een goede manier om je emotie af te reageren. Meteen uiten en dan ben je het kwijt. Maar in onze maatschappij zijn woede uitbarstingen echt niet gewenst. Zoals ik al zei. De omgeving blijft verbijsterd achter.

Als je hevige boosheid op voelt komen zetten en het is niet juist om hem onverbloemd te uiten, bijvoorbeeld in het bij zijn van kinderen, is de oude techniek natuurlijk om tot tien te tellen. Soms is dit voldoende. Je kunt dan wel vertellen dat je boos bent en waarom, maar het allerergste is er al vanaf. Tot tien tellen is echter heel vaak niet voldoende.

Als het kan is het het beste om je even af te zonderen en buiten of op het toilet bepaalde IRT methodes of technieken om te aarden toe te passen, Als je niet weg kunt en ook je woede niet kunt uiten is het zaak om je boosheid niet zomaar weg te drukken, dan blijft het onverwerkt en kun je er later last van krijgen.

Met bewust ademhalen kun je al iets van de spanning wegnemen. Richt je even helemaal op jezelf in plaats van op die situatie of op de ander. Weet dat als je je laat gaan dat dat de zaak niet oplost (dat heb je al vaker meegemaakt)

Begin met heel diep uit te ademen.Denk daarbij dat je je boosheid uitademt. Adem dan ook weer heel diep in. En adem weer uit, zo diep dat je niet verder kunt Doe dit een paar keer, dat scheelt al. Zodra je kunt is het zaak om je echt even af te zonderen om de volgende technieken toe te passen: om er voor te zorgen dat je boosheid niet in je lijf vast komt te zitten, met alle narigheden van dien.

IRT
Ik gebruik een softe soort van IRT om onzekerheid en frustratie los te laten. Voor boosheid is het beter om een agressievere manier te gebruiken.
boosheid

vrijdag 8 augustus 2008

Goede Adviezen voor Afvallen

In een artikeltje van Elsevevier online las ik dat je, als je na het afvallen op gewicht wilt blijven dagelijks 55 minuten moet sporten.
Ik kopieer het bericht hier even;



Meer dan 65 procent van de Amerikanen kampt met overgewicht. Tot nu toe werd gedacht dat 30 minuten bewegen per dag voldoende was om op een ideaal gewicht te komen én te blijven, maar onderzoekers van de Universiteit van Pittsburgh stellen dat dit 55 minuten moet zijn.


Volgens de Amerikaanse wetenschappers moeten mensen die af willen vallen vijf dagen in de week een uur sporten, om de kwijtgeraakte kilo's niet meer terug te krijgen.


Zo kunnen afvallers tot 10 procent van hun lichaamsgewicht kwijtraken en blijven de overtollige kilo's ook weg. Dat schrijven de onderzoekers in het nieuwe nummer van Archives of Internal Medicine.


Jo-jo
De onderzoekers uit Pittsburgh hebben vier jaar lang tweehonderd vrouwen onderzocht. Zij mochten iedere dag tussen de 1.200 en 1.500 kilocalorieën binnekrijgen (geadviseerd wordt 2.000 kilocalorieën per dag).

Zes maanden na de start van het onderzoek was een groot deel van de vrouwen weliswaar 10 procent afgevallen, maar dat kwam bij driekwart van de vrouwen ook weer snel terug.

Alleen bij de vrouwen die 275 minuten per week sporten, bleef het overtollige gewicht ook echt weg.


Dit advies lijkt me zinnig. Aan overgewicht moet écht iets gedaan worden. Veel mesnen kunnen tijdelijk wel afvallen en dan komt het er weer aan.

1. Allerbelangrijkste advies is: dagelijks sporten.

2. Hou bij hoeveel calorién je (ongeveer) inneemt. Ik denk dat de meeste mensen met overgewicht nu wel weten wat calorierijke voedingsmiddelen zijn en wat niet. Als je dat niet weet, of gewoon een stok achter de duur nodig hebt hou je calorieën dan bij. Ik zou dat niet al te gestresst doen. want dan houd je ook dat niet vol. Heel handig is het streep je slank boekje van Libelle. dit is in de gewone boekhandel te koop. Als je echt een uur per dag gaat sporten neem dan niet té weinig calorieën. Liever 1500 dan 1200. Het gaat om de lange duur. Je moet dit gewoon voor de rest van je leven willen doen. je kunt zo nog best lekker eten en je bent voor altijd gezond en slank.

3. Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en diner als een bedelaar. Het is heel goed om vooral 's avonds bijna niets te eten. Bijvoorbeeld een groentesoep en wat salade. Probeer maar. Je merkt meteen de volgende dag al hoeveel fitter je hiervan wordt,

4. Veel mensen zijn een beetje gevoelig voor koolhydraten. Beperk je inname van koolhydraten tot ochtend en lunch. Het is echt heel belangrijk om 's avonds een héél lichte maaltijd te nemen.

5. Eet verder vooral meer groenten. Wees creatief. Ook bij ontbijt en lunch horen groenten.

Eigenlijk zijn het niet zoveel en niet zo moeilijke adviezen. Ik denk dat dit wel moet gaan lukken.

Last van Onzekerheid? Af en Toe?


Last van Onzekerheid? Af en toe?

Kom je wel eens in een situatie, waarin je je wat zekerder van je zelf zou willen voelen? Zou je net iets meer zelfvertrouwen willen hebben? Als je bijvoorbeeld nieuwe collega’s ontmoet. Of als je voor het eerst kennis maakt met je (aanstaande) schoonfamilie? Of als je vriendin je meeneemt naar haar oude vrienden?

Je weet wel dat het niet zo erg is als je die eerste keer niet zo extravert bent en dat het normaal is als je nog een beetje stil bent met die nieuwe mensen om je heen. Maar je zou toch graag met wat minder zenuwen gewoon met mensen in gesprek willen gaan. Je vindt het een beetje stom om je er op voor te bereiden. Want ja, wat kun je eigenlijk voorbereiden?

Er zijn een paar heel eenvoudige manieren om heel snel een handeling te doen, waardoor je wat steviger in je schoenen komt te staan.

1. Afiranta’s. afiranta’s zijn een soort affirmaties. Soms gelooft je onderbewuste het niet. Dat is misschien het geval als je eigenlijk denkt –ja maar het is zo stom om te tegen mezelf te zeggen: ik blaak van zelfvertrouwen. Het is heel goed om dan de karateslag te gebruiken.(Met zijkant van je vuist afwisselend in je linker- en rechterhandpalm hard te stompen) Door zo afwisselend je linker en rechterhersenhelft te stimuleren, komt de boodschap beter binnen.

2. Gebruik acupunctuurpuntjes om je speciale meridiaan te stimuleren en zo meer zelfvertrouwen te krijgen. Een puntje voor meer zelfvertrouwen zit op je wenkbrauwen, recht boven je binnenste ooghoeken. Tik daarop met duim en wijsvinger om het te stimuleren. Het werkt nog beter als je er een bepaalde zin bij zegt, in het kort: ik laat mijn onzekerheid los en vervang hem door zelfvertrouwen.

3. Aarden. Door te arden kun je beter bij je zelf blijven en zo meer zelfvertrouwen krijgen. Stel je voor dat je een boom bent en dat je wortels tot diep in de aarde groeien. Nu ga je lopen en je denkt jein dat het heel moeizaam gaat, want je moet je wortels zien mee te sleuren. Ook nog eens heel leuk om te doen.

Veel succes en kijk voor meer informatie op zonderGEKheid