Pagina's

zondag 29 april 2007

Vuurspuw proef Koninginnenacht Amsterdam

Vanavond (29 april 2007) zal de vuurspuwer, Adam (17 jaar) zijn vuurspuwshow uitproberen op de Singel op de drijvende vrijmarkt. De drijvende vrijmarkt ligt op de Singel, tegenover de Bloemenmarkt.

Morgenavond, op de avond van Komninginnedag, zal hij, al varend op het bootje Dolfijntje al varend vuurspuwend het stukje Singel op en af varen. Voor Adam zeg ik het volgende:


Wees geen lul, maar geef gul!

Goede Doelen

Van alle spullen die ik verkoop (zie vorige artikel) gaat 5 % naar een goed doel. (Via Global Affinity) Mijn goede doel is op het ogenblik Warchild. Maar ik denk erover om er Tubantia van te maken. Tubantia is een oude drumband, die nog steeds voor de lage contributie van tien euro per maand aan de leden een instrument in bruikleen geeft, zorgt voor muzieklessen en zorgt voor kleding. Tubantia is in maart begonnen met een Big Band. Er zijn daarom nieuwe instrumenten nodig. Voorlopig worden ze gehuurd, maar Tubantia zou ze graag kunnen kopen. Daarom wil ik mijn goede doel in Tubantia veranderen. Zodat ik op deze manier een bijdrage kan leveren

Korting detox voetenbad

Morgen, Koninginnedag 2007 is er een drijvende vrijmarkt op de Singel in Amsterdam. Ik zal daar zijn op het bootje Dolfijntje (herkenbaar aan grachtenjournaal.nl)
Het Bio Energiser Detox voetenbad kost tot en met 1 mei 340 euro in plaats van 349,50. (Je kunt me ook gewoon mailen of bellen (info@liefya.nl -- 06 45190309))

Verder verkoop ik er benzinebesparende pillen in pakketjes van 2, 5 en 10 euro. De bruiningshanddouche is in de reclame voor 50 euro in plaats van 69.

Je kunt je ook inschrijven voor GA telefonie en ADSL. Dan gaat er 5 % naar een goed doel. Mijn goede doel is op het ogenblik WarChild.

Bovendien heb ik mijn box leeggemaakt en verkoop ik het gewone kinderspeelgoed en dergelijke.

Als klap op de vuurpijl: ik heb de hele dag appel- en perentaarten gebakken. Met een biologisch recept, zonder suiker of andere vreemde toevoegingen.
Voor de dorst kun je bij mij terecht voor sinaasappelsap. Als je moe bemnt kun je even op het bootje komen uitrusten!

voor meer informatie: zie www.grachtenjournaal.nl

vrijdag 27 april 2007

Wat gebeurt er als je mediteert?

Sommige mensen beginnen niet aan mediteren, want ze denken dat dat moeilijk is. Maar ze weten ook niet echt wat het is, denk ik. Nou durf ik eigenlijk ook niet te zeggen wat het mediteren precies is. En of wat ik doe nou precies volgens alle definities mediteren is, vraag ik me ook af.

Ik kan jullie wel vertellen wat er gebeurt als ik probeer te mediteren. Of als ik gewoon bewust aan het ontspannen ben. Vaak ga ik 's morgens vroeg, om zeven uur naar de fitness. Ik sport een half uurtje, en dan neem ik een sauna. Zo vroeg op de ochtend zit ik meestal in mijn eentje in de sauna en in de ontspanningsruimte. Dit is de tijd voor mij om me bewust te ontspannen. Ik doe de oefeningen om al mijn lichaamsdelen een voor een te ontspannen en mijn hoofd zo stil mogelijk te maken. Als dat een beetje lukt, krijg ik daarna een overvloed van nieuwe ideeën in mijn hoofd, ideeën waar ik eerder niet aan gedacht heb. Dus als je gebrek hebt aan ideeën, ga je ontspannen en wacht af. Ik denk dat iedereen nieuwe ideeën kan gebruiken; het maakt je leven steeds interessanter. En vooral ondernemers hebben baat bij nieuwe ideeën.

Als ik voor mijn gevoel écht ga mediteren, doe ik dat meestal thuis in mijn stoel. Weer ontspan ik eerst al mijn ledematen. Soms verbeeld ik me dat er wortels groeien uit mijn voeten en mijn stuitje, diep de aarde in. En ik verbeeld me dat ik in een piramide zit en dat er licht van boven uit de piramide op mij straalt. Soms doe ik een (door mijzelf) geleide meditatie. (zie bijvoorbeeld hier het artikel: avonturenreis). Als ik een tijdje wat vaker mediteer heeft dat tot gevolg, dat ik me verbonden voel. Verbonden met hemel en aarde, verbonden met de mensen om me heen en verbonden met de natuur. Die verbondenheid levert weer een geluksgevoel op, niet hevig, maar een sluimerende basis van geluk.

Ik kan iedereen aanraden om te gaan mediteren. Je kunt het jezelf leren, of door middel van het en of andere boekje; je kunt ook een cursus doen.

Wat gebeurt er dus als je mediteert?
Mijn ervaring is: je krijgt stapels nieuwe ideeën, je voelt verbondenheid en je wordt er gelukkig van.

Nog een aartsengelenkaart

Op een ochtend te peinzen over: wat is mijn volgende stap. Ik geef een paar ochtenden les en ik ben een beginnend ondernemer. Ik vroeg me af of ik toch wat meer les zou moeten geven, meer aan mijn netwerkmarketing moest doen, of mijn aandacht gewoon op Wellness moest richten. Ik besloot dat ik Wellness eigenlijk het interessantst vind, met of zonder mijn netwerkmarketingbedrijf (Global Affinity). En ik kreeg een paar nieuwe ideeën. Ik wist niet zeker of het nou goede plannen waren of niet.

Ik besloot om een aartsengelkaart te pakken. Ik ontspande me en ik concentreerde me op de kaarten. Toen trok ik de kaart. Het was de kaart : GOED IDEE (aartsengel Uriël)

Dank je wel aartsengelen!

Pavlov-reactie en geluksgevoel

Eerst even help ik je even herinneren wat een Pavlov-reactie ook al weer was. het volgende is gekopieerd uit Wikipedia:

Ivan Petrovitsj Pavlov (Rjazan, 14 september 1849 - Leningrad, 27 februari 1936) was een Russisch fysioloog. Naar hem is de Pavlovreactie genoemd.

In 1904 ontving hij de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde. Deze Nobelprijs kreeg hij niet voor de zo beroemd geworden onderzoekingen aan de conditionering (de Pavlovreactie), maar door onderzoek aan de spijsvertering. Als onderdeel van dit onderzoek wilde hij de speekselproductie van honden bij de toediening van verschillende soorten voedsel meten. Hierbij stuitte hij echter op het verschijnsel dat de honden al speeksel gingen produceren nog voor hij het voedsel had gegeven, en zelfs als hij zonder voedsel deed alsof hij ze ging voeren.

Pavlov onderzocht dit verschijnsel verder, door bijvoorbeeld 5 seconden voor het voeren een bel te laten rinkelen. Na een aantal keren bleken de honden inderdaad bij het rinkelen van een bel al speeksel af te scheiden. Dit heet nu de geconditioneerde reflex, en het door Pavlov ontdekte verschijnsel heet klassieke conditionering: als een prikkel A (de bel) herhaaldelijk voorafgaat aan prikkel B (het voeren) dat een bepaald gedrag (speekselproductie) oplevert, dan zal op den duur prikkel A reeds dat gedrag opleveren, ook zonder prikkel B. Om het verschijnsel van de geconditioneerde reflex uitvoeriger te bestuderen voerden Pavlov en zijn studenten veel uitgebreide, systematische experimenten uit.


Afgelopen jaar heb ik mijn eigen pavlov-reactie gecreëerd in het fitnesscentrum. iedereen weet, denk ik, dat je door te sporten alleen al een geluksgevoel krijgt door de endorfine die sporten oplevert. Maar ik weet dat heel veel mensen zover niet komen. Ze proberen wel maar stoppen er al snel mee. Daar wilde ik voor mezelf wat aan doen.

Ik was vorig jaar al bezig met cd's van Roy Martina, waardoor ik op het spoor gezet werd om door conditionering aan het geluksgevoel te komen. Door telkens een geluksgevoel te creëren bij het getal tien, ben ik nu nog steeds gelukkig als ik een tien zie.

Ik heb dat uitgebreid in het fitnescentrum. Zodra ik op het cross-hart apparaat stapte, dacht ik aan tien. Ik werd al gelukkig. Terwijl ik aan het zwoegen was deed ik oefeningen om dat geluksgevoel te verbinden aan het sporten.
- een ervan is afwisselend een liedje zingen en een makkelijk rekensommetje doen. Ik zong -Er kwam een boer uit Zwitserland (veel coupletten) en ik telde van 100 naar beneden. Telkens afwisselend een coupletje en 10 tellen naar beneden. door dit te doen, verloopt volgens mij de conditionering veel sneller. Je integreert het in je hersenen.
- een andere oefening die ik deed, was snelle oogbewegingen van links naar rechts. dit wordt bijvoorbeeld ook gebruikt door psychologe (EMDR). Het werkt perfect.

Nu ben ik de laatste maanden in de winter niet meer wezen fitnesen, ik ben ook maar een mens. Een paar weken geleden ben ik weer begonnen. Ik stapte op het hart-cross-apparaat. En nog vóór ik aan de oefening begon overspoelde een bijna overweldigend geluksgevoel me. Ik wist dat mijn oefeningen werkten, maar dat het na maanden nog steeds zo stevig in mijn hersenen en mijn lijf zat, dat had ik niet verwacht. Het is de moeite van het proberen waard.


Als je meer over de contitionering- en integatie-oefeningen wilt weten, moet je eens een cursus bij Roy Martina gaan doen, bijvoorbeeld emotioneel evenwicht.
Nu gratis nieuwe video's om stress te verminderen, schrijf je in:

donderdag 26 april 2007

Drijvende koninginnemarkt

Zie de artikeltjes op wellness.blieb en netwerkmarketing.blieb




Recepten detox sap

Uit het sappenboek van mijn dochter, geschreven door Natalie Savona: 365 sappen en smoothies.
Bij elk recept van een sapje staat de waarde aangegeven in sterretjes wat betreft:
1. energie
2. ontgifting
3. weerstand
4. spijsvertering
5. huid

Voor de sappen heb je een sapcentrifuge nodig.

Allereerst geef ik hier het precieze recept van het detox sap wat bij mij zo goed werkte. (5 ontgiftingsterren)
het heet: STERK ZUIVEREND WORTELSAP:
3 wortels
een halve appel
een halve rode biet
3 grote boerenkoolbladeren

Ik zal nog twee recepten geven met vijf detox sterren (nog niet geprobeerd)

GROENE GODIN:
1 bosje verse peterselie
1 handje waterkers
4 stengels broccoli
een halve ananas

ZWART LEEM
5 tomaten
1 rode biet
4 grote boerenkoolbladeren
1 limoen

Overigens is gewoon puur wortelsap ook ontgiftend. Het heeft 4 sterren.

Zie ook:
Groene Smoothies

maandag 23 april 2007

Echt detox sap

Een weekje vasten bij de wisseling van de seizoenen. Dat is een aanbeveling van Roy Martina. Ik doe dat ook wel eens. Zo ook nu. Sapvasten. Soms gaat het vasten makkelijk en soms gaat het moeilijk. Deze keer draaide ik er mijn hand niet voor om.

Omdat ik niet echt de tijd heb om het heel rustig aan te doen, smokkel ik een beetje met de aanbevelingen. Ik drink een beetje meer vruchtensappen en sowieso veel groentensappen. Dat doe ik omdat ik toch een beetje calorieën wil hebben om ook aan het werk te kunnen blijven. Mijn dochter heeft een boek voor sappen. Er staan een paar honderd recepten in voor sappen en dan voor verschillende doeleinden, waaonder detox sap. Een van die sappen bestaat uit 3 wortels, een halve appel, rode biet bleekselderij en een blad boerenkool. Ik heb dat sap een paar keer gemaakt (met de sapcentrifuge). Het is heel lekker en ik doe het er goed op. Een beetje sceptisch stond ik altijd wel tegenover de aanbeveling: detox. Maar deze keer heb ik het wel gemerkt. Tegen het einde van de periode moest ik ineens weer naar de wc. Meestal heb je geen ontlasting meer na de eerste paar dagen. Er kwamen pikzwarte, harde drolletjes uit, volgens mij waren dat nu echt de slakken, zoals ze dat noemen, ontlasting die al lang in mijn darmen vastzit. Omdat ik dat nog nooit eerder tijdens een sapvastenkuur heb meegemaakt meen ik dat ik het te danken heb aan het detox sap. Ik ga het boek van mijn dochter nog eens lenen en zal hier een paar recepten van detox sapjes neerzetten. Ook zonder sapvastenkuur zeer aan te bevelen!

zie ook:
Groene Smoothies

zaterdag 14 april 2007

Avonturenreis


Je ontspant je. Je laat alles los en je zakt in een diepe rust. Je laat je drijven in de rust, diepe rust. Niet is hier nog. Niets kan je hier nog deren.
Diepe rust. Donker en rust. Adem uit en in. Adem uit en laat alles verder wegzakken en adem in.

Heel langzaam voel je een beweging vanuit je buik komen. Je schommelt op en neer. Je merkt dat je aan het zwemmen bent. Langzaam beweeg je je lichaam naar boven. Je ziet de tintelingen van het licht door het water en je zwemt sneller en sneller naar het licht. Dan, op het toppunt van je snelheid spring je naar het licht. Al het water glijdt van je af, heel je verleden glijdt van je af. Je springt zó hoog naar het licht dat je niet meer terugkeert naar het water; je spreidt je vleugels uit. Je bent een vogel geworden. Samen met de andere vogels vlieg je mee in de eeuwige bewegingen, omhoog, naar beneden,samen naar links, samen naar rechts. Je laat je meedeinen op het ritme van je groep linksom, rechtsom, linksom, rechtsom.

De bewegingen gaan steeds meer rechtsom, met de klok mee, naar de zon. De zon is niet schel meer, maar van een matgouden kleur. In een steeds nauwer wordende spiraal vlieg je met de vogels naar de zon.De zon wordt nu oranjekleurig. Je ziet de weg naar de zon steeds meer als eentunnel naar het oranje licht. Je wordt meegenomen door de vogels in een draaiende beweging naar het licht. Je laat je meevoeren naar het licht. Het geluk van je verbonden voelen komt over je. Je laat het gevoel toe en voelt het geluk stromen door je lichaam.

Door de werveling voel je de wind. Je voelt de wind langs je haren, een frisse bries, de zeelucht vult je neus. Je voelt de wind nu recht van voren. Je haren wapperen naar achteren. Je ziet jezelf nu staan voorop de boeg van een groot schip, je armen gespreid. Je voelt je meester over hemel en aarde. Je ruikt de zeelucht, je ziet de zee en je voelt de wind in je gezicht.

Dan hoor je door het geluid van de wind heen flarden van de engelenmuziek en je weet: de engelen zijn nog steeds bij me.

De muziek wordt zachter; je hoort het geroezemoes van de mensen achter je op de boot. Zachtjes hoor je nu gitaarspel en je besluit je weer onder de mensen te begeven, als je een stem hoort zingen-

donderdag 12 april 2007

Grachtenjournaal.nl

Eerder heb ik bericht over fijnstof in Amsterdam. Ik heb ook nog reclame gemaakt voor benzinebesparende pillen, pillen die ook de uitlaatgassen flink verminderen. In Amsterdam is er ook een andere oplossing. In Amsterdam bestaat 30 % van de oppervlakte uit (vaar)water. De wegen beslaan 10 % van de oppervlakte. En het is vaak file. http://www.grachtenjournaal.nl pleit voor meer vervoer over het water. Ik citeer een stukje:

Dertig procent van Amsterdam is vaarwater. Al het andere verkeer samen moet het doen met een schamele tien procent.
In de zeventiende eeuw woonden er meer mensen in Amsterdam dan nu binnen de grachtengordel in het zelfde gebied.
Er stonden bovendien meer dan duizend pakhuizen in de stad voor opslag van goederen die over de hele wereld werden verspreid.
Bijna alles werd over water aangevoerd. In die tijd werd een veel grotere stroom goederen met menskracht door de Amsterdamse grachten vervoerd,
dan vandaag zelfs maar mogelijk is met vrachtauto’s.
De bevoorrading van de Amsterdamse binnenstad zou vandaag de dag zelfs met trekschuiten kunnen worden uitgevoerd.
Die zouden er met alle files op de weg niet eens veel méér tijd voor nodig hebben dan vrachtwagens.
Canal Company heeft onlangs 9 elektrisch aangedreven sloepjes aangeschaft voor passagiersvervoer, die ieder minstens een ton vracht kunnen laden.
Een vloot van die sloepjes zou bijna alle vrachtwagens in de binnenstad overbodig kunnen maken.
Na een geleidelijke overschakeling zou op termijn de hele grachtengordel gesloten kunnen worden voor voertuigen boven een bepaald gewicht.
Ook SUV’s zouden daarmee uit de binnenstad geweerd kunnen worden.

Milieuvervuiling, file’s, overvolle wegen en schade aan funderingen van historische gebouwen, het zijn allemaal gewichtige redenen om functioneel gebruik van onze vaarwegen serieus te overwegen als alternatief. De winst voor het milieu en voor ons historisch erfgoed die hier te behalen valt is onschatbaar.



Een mooi idee en een goed initiatief, veel succes ermee!

.

Stress vervangen door geluksgevoel: essentieel voor gezondheid

Tegenwoordig weet iedereen wel dat stress niet zo best is voor de gezondheid. Het gaat dan over negatieve stress. Negatieve stress is er als je je opgejaagd voelt, tijd tekort komt en niet meer weet hoe je alles gedaan moet krijgen. De situatie waarin je verkeert hoeft niet de oorzaak te zijn, maar heeft er wel vaak mee te maken. Mensen die een geliefde verloren hebben, aan het scheiden zijn, of ontslagen zijn zijn eerder gevoelig voor depressiviteit en gevoelig voor negatieve stress. Men kan zich voorstellen dat alles moeilijker verloopt als je al in de problemen zit en je wordt daar niet gezonder van. Maar je kunt ook stress voelen als er niet echt in je situatie iets aan de hand is. Je kunt ook depressief zijn als er niets is om depressief over te zijn. Sommige mensen kunnen veel meer tegenslag aan dan anderen; ze gaan snel vrolijk door met hun leven. Er zijn veel mensen die genieten van stress, dit noemen we dan positieve stress: Ze gaan als een speer.

Dit waren zomaar wat gedachten over stress en depressiviteit. Ik wil het er helemaal niet over hebben wat de relatie tussen het ene en het andere is. Hoe het komt dat het zus of zo verlopen is. Iedereen heeft zijn eigen leven en iedereen is anders.

Ik wil eigenlijk alleen laten zien dat er ook een andere manier van denken is. Niet van: stress is niet goed voor je gezondheid. Je kunt je ook afvragen: Wat is er daarentegen juist goed voor je gezondheid? Ik geef een tip voor als je vaak gestresst bent, soms in een dip zit of het allemaal niet zo gladjes verloopt, of voor als je een beetje vaak niet zo lekker bent, verkouden of grieperig bent. Ik ben natuurlijk geen dokter en ik kan en wil geen zieken genezen, Maar ik kan wel vertellen wat bij mij werkt en wat waarschijnlijk wel bij meer mensen zal werken om een beetje gezonder door het leven te gaan.

Als je blij bent omdat je aangenomen bent, goede cijfers haalt, verliefd bent, oude vrienden weer ziet en noem maar op dan krijg je een gelukkig gevoel. Ik heb gemerkt dat dat gevoel essentieel is voor mijn gezondheid. Ik denk dat het gevoel werkelijk in mijn hele lichaam werkt, in mijn hoofd, mijn armen en mijn benen, mijn organen en mijn cellen. Ik heb nergens last van als ik gelukkig ben. Dit is makkelijk om te zeggen: natuurlijk voel je je goed als alles leuk en goed is. Ik meen dat het verder gaat dan dat: zoals langdurige stress uitwerking heeft op je gezondheid, zo heeft volgens mij langdurig en geluk uitwerking op je gezondheid.

Nou kun je natuurlijk denken dat je geen invloed hebt op je geluk, dat betwijfel ik overigens, maar ik meen dat je een geluksgevoel kunt oproepen. Ik heb het zelf geleerd door naar meditatie cd's van Roy Martina te luisteren. Je verbeeldt je dan dat je in een gelukkige situatie bent en je leert dan ook om je geluksgevoel te vergroten, gewoon voelen dat je gelukkig bent. Ik heb gemerkt dat ik daardoor in gewone huis- tuin en keukensituaties veel gelukkiger kan zijn. Als je daarmee oefent gaat het op een gegeven moment vanzelf. Ik heb ook mijn eigen "meditaties" gemaakt. Eigenlijk zijn het een soort dromen, waarin ik ervoor zorg dat ik gelukkig ben. Gelukkig zijn kan dan verder een gewoonte worden. Een andere "truc" om je gelukkig te voelen is om pavlov-reacties te gaan kweken. In een volgend artikel zal ik hier verder op in gaan.

Als stress een belangrijke oorzaak kan zijn voor ziekte, dan durf ik te stellen dat een geluksgevoel essentieel kan zijn voor gezondheid.

Meer informatie over Stress? Klik HIERNu gratis nieuwe video's om stress te verminderen, schrijf je in:

woensdag 4 april 2007

Detox Roy Martina


Waarschijnlijk is het veel mensen niet ontgaan dat Roy Martina het boek Detox geschreven heeft. Ik heb het gekocht en ik sta (alweer) versteld van zijn grote kennis over milieu, vervuiling, gifstoffen ,voedingsmiddelen en stress en noem maar op. Ik zou willen dat er meer artsen waren die onze welvarende omgeving bestudeerden. Héél veel nieuws staat er in dat boek. Het gaat natuurlijk over hoe je het beste kunt ontgiften als je, zoals de meesten onder ons, bijna niet aan alle gifstoffen kunt onkomen. Ik zou iedereen het boek aan willen bevelen. Je krijgt er ook nog eens een ontspannings-cd bij.

Ik geef hier de samenvattitng van tips die Roy Martina geeft om te ontgiften. Het zijn heel veel punten en ik denk dat alles volgen ondoenlijk en duur is, maar als je er een aantal doet ben je al beter af dan wanneer je helemaal niks aan het gif in je lichaam doet. Hier zijn ze:

1. Een dag per week alleen fruit, sapvasten of zilvervliesrijst.
2. Ga winkelen in een reformwinkel vor toxinevrije producten.
3. Onderhoudsremedies voor lever niren, en lympheklieren te koop bij Roy Martina.nl. Een keer per wwek Omega Detox systeem gebruiken.
5. Regelmatig naar de sauna (3 tot 4 keer per maand).
6. Regelmatig diepe weefselmassage (2 maal per maand).
7. Volwaardige voedig: volkorenproducten, rauwkost, veel fruit en groenten.
8. Acupunctuurpunten met Acpasonic (te leren met cursus Emotioneel Evenwicht, kan ook zonder acpasonic.)
9. Effectief slapen.
10. Magneetmatras.
11. Een keer per week een mineraal zoutbad.
12. Korte vastenperiode bij wisseling seizoenen.
13. 12 tot 16 glazen water en extra bij koffie of alcohol.
14. 30 minuten lichaamsbeweging, minstens 5 keer in de week.
15. Een compleet supplementenprogramma inclusief essentiële vetzuren.
16. Regelmatig luisteren naar passieve-meditatie-cd's.
17. Een internetcursus volgen om je verder te verdiepen in ontgifting.
18. Abonneren op mijn (zijn) gratis, elektronische Vitaliteitsnieuwsbrief.
19.Inschrijven voor de cursus Emotioneel Welzijn.
20. zoek op internet naar een therapeut die hoge darmspoelingen doet en doe een serie om je darmen goed te reinigen.
21. Ga 2 keer per jaar naar een Omega Health Coach voor een check up en het testen van je toxische belastinggraad.
22. Koop niets meer dat toxisch is voor je huis of huid.
(In cursief mijn eigen opmerkingen)

Verder volgens Roy:

Met deze tips kom je een heel eind. Als je al 15 van de 22 tips opvolgt, doe je het al veel beter dan de meesten.
vitaal, jong, gezond, gelukkig en fit blijven vraagt investering in zowel geld, tijd, energie als discipline. Je moet gemotiveerd blijven.


Het orakel van de aartsengelen en grote schoonmaak


Van een vriendin heb ik aartsengelkaarten gekregen. Ik heb wel eerder engelenkaartjes en andere voorspellingskaarten, ja/nee-kaarten en dergelijke bekeken. Mijn dochters krijgen dit soort cadeaus ook. Dit is echter de eerste keer dat ik zo'n stok kaarten voor mezelf heb, want hoewel ik het altijd leuk en grappig vond heb ik ze nooit zelf gekocht.

En ze zijn fantastisch. Ze liggen in de huiskamer op een tafeltje en mijn dochters en ik pakken iedere dag een kaart en we krijgen altijd een positieve boodschap. Dus ook als je er helemaal niet in gelooft, helpt het om positief de dag in te gaan. Het valt op dat ik vaak dezelfde kaarten trek en tegelijkertijd sommige kaarten nog helemaal niet gezien heb.

In drie dagen pakte ik drie keer dezefde kaart: harmonie in relaties, met aarstengel Raguël; nou ik kende hem nog niet, maar hij zal me helpen met mijn relaties. Dat vind ik mooi van hem/haar. Ik kan er wel wat hulp bij gebruiken.

Een paar dagen geleden, ik begin steeds meer in de kaarten te geloven, besloot ik om het eens goed te doen en te vragen hoe het nou verder met mij moest. Ik schudde de stok en pakte de drie bovenste kaarten. dit waren ze:
1. Reinig je eigen ruimte- aartsengel Jophiël-(ook nog nooit van gehoord)
2. Spiritueel inzicht- aarstengel Raziël
3. Geschenken van God- aartsengel Sandalphon

Bij de kaarten zit een boekje met uitleg. maar voor deze drie kaarten heb ik geen uitleg nodig: eerst mijn troep opruimen en dan snap ik vanzelf weer dat spiritualieit er ook bij hoort. En daarna komen er allemaal mooie dingen op mijn pad.

Bij deze begin ik aan de groete schoonmaak en ik denk dat de raadgevingen voor iedereen goed zijn. Grote schoonmaak en alles komt goed!

Het orakel van de aartsengelen door Doreen Virtue. Ik heb de kaarten hierna ook aan de betreffende vriendin (Ingrid) gegeven. Ik kon het via internet bij een boekhandel in Drachten bestellen. Ze hebben de kaarten netjes in cadeauverpakking naar haar toegestuurd. Gewoon op aartsengelenkaarten googelen.